Ocet balsamiczny z Modeny 250 ml
Włoski ocet balsamiczny, to prawdziwy skarb tego kraju, nazywane czarnym złotem. Najsłynniejszy jest ten z prowincji Modeny: Aceto Balsamico di Modena.
Otrzymuje się go z pozostałości po produkcji wina, czyli ze sfermentowanych winogron i octu winnego.
Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. - 1 Grappolo o harmonijnym słodko-kwaśnym smaku, niskiej gęstości i charakterystycznych nutach drzewnych, które zawdzięcza dwumiesięcznemu leżakowaniu w dębowych beczkach.
Doskonały do sałatek, zwłaszcza z rukolą. Znakomicie podkreśla smak świeżych i gotowanych warzyw, łososia, kurczaka, białych mięs, bresaoli, pizzy, carpaccio z mięsa.
Składniki: ocet winny*, koncentrat moszczu winogronowego*, gotowany moszcz winogronowy*, barwnik E150 (d)*. *Zawiera SIARCZYNY.
Kwasowość: 6%
Pojemność: 250 ml